(Ufuk Avrupa) İklim Değişikliğine Uyum Misyonu-Son Gelişmeler

İklim değişikliğine Uyum Misyonu, Misyon Uygulama Platformu (MIP4Adapt) Avrupa’daki bölgesel ve yerel yönetimleri iklim değişikliğine direnç oluşturmak amaçlı uyum yollarını hazırlamaları ve planlamaları konusunda desteklemektedir. Bu doğrultuda, Platform tarafından paylaşılan bazı gelişme ve haberleri aşağıda bulabilirsiniz;
  • Funding and Financing Guide: İklim uyum çabalarında iklim finansman yetersizliği çoğu yerel ve bölgesel otoritenin karşılaştığı önemli bir sorundur. Platform, finans kaynaklarına yönelik olarak bilgilendirici bir kılavuz yayınlamıştır. İncelemek için linki tıklayınız. 
 
  • Eğitim Programı: İklim Değişikliğine Uyum Misyonu Sözleşme İmzalayıcılarına özel olarak geliştirilen ayrıcalıklı programda, iklime uyumda etkili paydaş ve vatandaş katılımı için temel hususlar ve kanıtlanmış yöntemler konusunda rehberlik edilmektedir. Haziran 2024’e kadar sürecek bu dinamik oturumlara kayıt olmak isteyen (ve daha önce gerçekleştirilen kayıtlı oturumları izlemek isteyen) Sözleşme imzalayıcıları detaylı bilgiye link üzerinden erişebilirler.
 
  • MIP4Adapt Misyon Hikayeleri: Bölgeniz aşırı sıcaklar, sel, kuralık veya yükselen deniz seviyesi gibi çevresel tehlikelerle mi karşı karşıya? Misyon hikâyeleri ile benzer sorunlar yaşayan diğer bölge ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği etkilerine nasıl uyum sağladığı örneklenmektedir. Hikayeleri incelemek için tıklayınız. Dilerseniz siz de kendi bölgenizin hikâyesini paylaşabilirsiniz, detaylar için tıklayınız.
 
  • Misyon Uyum Serisi: MIP4Adapt tarafından Aralık 2023 tarihinden bu yana yaklaşık 395 kişinin katılımıyla 4 etkinlik düzenlenmiş olup webinar serisi olarak MIP4Adapt Youtube Kanalından paylaşılmıştır. Seri ile yerel ve bölgesel yetkililer arasında iklim riskleri ve çözümleri konusunda farkındalığı artırarak risk azaltma ve direnç oluşturma süreçlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Youtube Kanalı için tıklayınız.
 
  • Cascade Fonlar: Daha önce web sitemizde paylaşılan Misyon Projeleri olarak fonlanan Pathway2Resilience (P2R) projesi kapsamında açılan çağrı için son başvuru tarihi 6 Mayıs 2024! Çağrı ile 40 bölge/topluluğa 18 aya kadar kapasite geliştirme ve destekleyici hizmetlere yönelik mali destek sağlanması amaçlanmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
 
  • Yaklaşan Etkinlikler: Avrupa Yatırım Bankası (European Investment Bank-EIB) Uyum Günleri 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Daha fazla bilgi sahibi olmak ve kayıt için tıklayınız.
   
  • MIP4Adapt E-bülten üyeliği: 1300’den fazla kayıtlı kullanıcıya sahip bülten ile tüm gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 26.03.2024 09:34 Okunma Sayısı : 77

Son Duyurular