(Ufuk Avrupa) Avrupa Bataryalar Ortaklığı (BEPA) ve Sıfır Emisyonlu Kara Yolu Ulaşımı Ortaklığı (2Zero) SRIA’larını Güncelledi

Avrupa Bataryalar Ortaklığı (Batteries European Partnership-BEPA), Ufuk Avrupa bünyesindeki Bataryalar Avrupa Ortaklığı’nın (BATT4EU) özel birimidir. Ortaklık; Avrupa Komisyonu ile Avrupa’da batarya alanında çalışan tüm ilgili paydaşlarını bir araya toplayarak batarya değer zincirinin her aşamasında rekabatçiliği geliştirecek Ar-Ge ve yenilik çağrılarını belirler. İlgili çağrılar Küme 5 Çalışma Programları dahilinde proje başvurularına açılmaktadır.

Sıfır Emisyonlu Kara Yolu Ulaşımı Ortaklığı (Towards Zero Emission Road Transport-2Zero) çağrıları kapsamında bataryalı elektrikli araçlar, hidrojen yakıt pilli elektrikli araçlar, bataryalı elektrikli araçların enerji sistemlerine ve şarj altyapısına entegrasyonu, elektromobilite faaliyetlerinin yük ve yolcu kara taşımacılığında yaygınlaştırılması, sürdürülebilir ve yenilikçi karayolu ulaşımına yönelik döngüsel ekonomi ilkelerinin uygulanacağı projeler desteklenmektedir. İlgili çağrılar Küme 5 Çalışma Programları dahilinde proje başvurularına açılmaktadır.

Araştırma Ve Yenilik Stratejisi Dökümanları (Strategic Research and Innovation Agenda (SRIA)’lar  ilgili alandaki araştırma ve yenilik önceliklerini, üzerine çalışılması gerekilen konuları ortaya koyan, gelecekteki Ar-Ge eylemleri için fon tahsisi konusunda tavsiyelerde bulunan yayınlardır. BEPA ve 2Zero 2021 yılında yayınladıkları SRIA dökümanlarını güncelleyerek 2024 dökümanlarını yayımlamıştır.  
 
BEPA SRIA (2024) Dökümanını indirmek için lütfen tıklayınız. (İlgili sitede kayıt yaptırdıktan sonra doküman mailinize ulaşmaktadır). Yeni SRIA ile ilgili bir bilgi günü düzenlenmiş olup gerçekleştirilen sunum dökümanına linkten ve sunum kaydına linkten ulaşabilirsiniz. 

2Zero SRIA (2024) Dökümanını indirmek için lütfen tıklayınız.
 
Önemli Hatırlatma:
Bilindiği üzere Bataryalar (HORIZON-CL5-2024-D2-01 grubu) ve Temiz Kara Yolu Ulaşımı (HORIZON-CL5-2024-D5-01 grubu) ile ilgili 2024 yılı ilk grup çağrıları için proje sunma son tarihi 18.04.2024’tür. Çağrı içeriklerinde ilgili ortaklıkların SRIA’larında belirtilen hedefler doğrultusunda proje içerikleri beklendiği belirtilebilmektedir. İlgili çağrılara proje sunan konsorsiyumlarda yer alan paydaşlarımıza; proje içeriklerini güncel SRIA KPI’larına göre kontrol etmelerini ve gerekirse güncellemelerde bulunmalarını öneririz.

Son Güncelleme Tarihi : 26.03.2024 09:47 Okunma Sayısı : 73

Son Duyurular