(Proje Avcısı) TÜBİTAK 2209 Öğrenci Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme

Değerli Öğrenciler,
 
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitede öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.
 
2209-B 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı
Önlisans/Lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlanır. Kongre/konferans katılım, yayın ve patent, konaklama veya gündelik (yeme-içme) masraflar 2209 proje desteği bütçesine dahil edilemez.
Araştırma projesinin hazırlanması ve sanayiye uygulanmasında öğrenciye danışmanlık yapan akademik ve sanayi danışmanlarına danışmanlık ücreti verilir. Bir dönemde en fazla iki proje için danışmanlık ücreti ödenir.
Projede akademik danışman ve sanayi danışmanı aynı kişi olamaz.
Ar-Ge merkezleri listesine ulaşmak için tıklayınız.
Tasarım merkezleri listesine ulaşmak için tıklayınız.
Muğla Teknopark firmaları listesine ulaşmak için tıklayınız.


Duyuru, siz değerli öğrencilerimizin akademik çalışmalarına katkı sağlayacak proje desteklerinden faydalanabilmeniz için ön bilgilendirme amaçlı paylaşılmıştır. Proje çağrılarının açılması için öngörülen tarih Nisan 2024 olarak öngörülmektedir. İlgilenen öğrencilerimiz danışmanları ve Teknoloji Transfer Ofisi ile irtibata geçebilirler.
 
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 

 

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2024 15:20 Okunma Sayısı : 237

Son Duyurular