(Proje Avcısı) Marie Sklodowska-Curie Alanı Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN) Programı 2024 Yılı Çağrısı Açıldı

Değerli Araştırmacılarımız; Akademi, Sanayi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz;

Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı altında yer alan Marie Sklodowska-Curie Alanı’na (MSCA) ait Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN) çağrısı açılmıştır ve Avrupa Komisyonu proje önerilerini 27 Kasım 2024 tarihine kadar kabul edeceğini duyurmuştur.

Marie Sklodowska-Curie Alanı Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN) Programı 2024 Yılı Çağrısı’na sunulacak proje önerileri ile yenilikçi araştırma alanlarında konu sınırlaması olmadan yazılacak proje önerileri aracılığıyla henüz doktora derecesini almamış araştırmacılar (doktora adayları) eğitilecektir. Bu eğitimin farklı ülkelerde yer alan farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşların bir araya gelmesiyle hazırlanması beklenmektedir. Bu vesileyle; deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek doktora adayları için kurumlarında araştırma pozisyonu açma, onları Avrupa Komisyonu aracılığı ile fonlama ve onlarla birlikte araştırma yapma fırsatı yakalamaktadırlar. Desteklenen projelerde istihdam edilecek doktora adaylarının hangi milliyetten olduğu fark etmeksizin, istihdam edileceği ülkeye mutlaka yurtdışından gelmesi gerekmektedir [istihdam edilecek ülkede (proje ortağında) son 3 yılda 12 aydan fazla bulunmama şartı vardır]. DN proje önerisinin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmesi halinde istihdam edilecek araştırmacıların maaşları, eğitim ve araştırma masrafları, proje ortakları arasında düzenlenecek etkinliklerin masrafları Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır.

Güncel bilgi ve dokümanlara link üzerinden ulaşılabilir.

Başvurular Avrupa Komisyonu’nun "Funding and Tenders Portal" sayfasından yapılmaktadır. Başvuru süreci ile ilgili tüm detaylar için DN web sayfamızı incelemenizi öneririz. 

DN proje önerisi hazırlayacak koordinatör adaylarının TÜBİTAK tarafından sağlanan Koordinatörlüğü Destekleme Programı'na başvurmalarını tavsiye ederiz.

DN proje önerisi yazarak koordinatör olmayı tercih etmez iseniz, Funding and Tenders Portal sayfasındaki ortak arama sekmesinden mevcut projelere ortak olarak dahil olmayı deneyebilir ya da Matchmaking Platform üzerinden yine proje yazmakta olan ekiplere ulaşabilirsiniz. 

Son olarak; 7 Haziran 2024 tarihinde, MSCA çağrıları hakkında Avrupa Komisyonu tarafından bir Bilgi Günü gerçekleştirildiğini hatırlatır; bu konferansa ait sunumlara ve etkinlik kaydına buradan ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz. "6 Adımda Projenizi Nasıl Hazırlarsınız?" bilgilendirmesi de proje hazırlığında olan ekiplere destek olacaktır, lütfen tıklayınız.

NOT: Sık rastlanan bir soruya cevap olarak; doktora adayları DN proje önerisi yazacak deneyime sahip değildirler ancak desteklenmiş bir DN projesinde çalışmak isterlerse, yurtdışında desteklenmiş bir Doktora Ağları projesinde kendilerine uygun pozisyona başvuru yapabilirler. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmiş Doktora Ağları projeleri doktora adayı istihdam ilanlarını mutlaka EURAXESS Portalı üzerinden duyururlar. Doktora adayları, bu portal üzerinden alanlarına uygun desteklenmiş projeleri ve araştırma pozisyonlarını aratabilirler.

Son Güncelleme : 15.06.2024 17:34 Okunma Sayısı : 194

Son Duyurular