Büyük Veri (Geleceğin Petrolü) Analizi Hizmeti

Üniversitemiz Akademisyenleri ve İşletmeler İçin "Büyük Veri (Geleceğin Petrolü) Analizi" hizmeti İnova Muğla TTO A.Ş. kapsamında sunulmaya başlanmıştır. 


Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Ali BALCI ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer AKGÜLLER tarafından akademisyenlerimize ve işletmelerimize sunulması düşünülen hizmetin detayları aşağıda belirtilmiştir.


•    Yapılan bilimsel araştırmalarda toplanan verilerin işlenerek, bir sonuç elde etmede kullanılması beklenir. Sonuçların doğru olarak ortaya çıkması için ise araştırma yöntemlerine ait tekniklerin doğru ve eksiksiz olarak uygulanması gerekmektedir. Araştırmalarda elde edilen verilerin analizi için matematik bilimi ile modern hesaplama yöntemlerinin bir arada kullanılması, bu uygulamanın gerçekleştirilmesi için oldukça önemlidir.

•    Basit veya ileri düzeyde veri analizi yapılmadan önce verilerin temizlenmesi, organize edilmesi, kontrol edilmesi, ön-analizlerinin yapılması, verilerin hangi varsayımları karşıladığının veya ihlal ettiğinin tespit edilmesi gibi ön basamaklar yerine getirildikten sonra araştırma sorusuna ve verilere uygun matematik tekniklerine karar verilerek, verilerin nicel analizinin yapılması ve verinin görselleştirilerek raporlanması büyük önem taşımaktadır.

•    Gerek yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkan, gerekse anket çalışmaları ile toplanan verilerin ve ayrıca sosyal medya aracığıyla elde edilen verilerin, yapısallaştırılarak çekirdek analizlerinin yapılması, yüksek hacimli veriler için manifold öğrenme, derin öğrenme ve topolojik veri analizi tekniklerinin uygulanması, ilişkisel veriler için ise ağ analizi tekniklerinin uygulanması konusunda ve bunların yanı sıra, zaman serilerinin ileri analizleri, geometrik modelleme ve işleme, karar destek sistemleri, sosyal ağ analizi, duygu analizi ve trend analizi.

Konu ile ilgili detaylı bilgilendirme :
Doç. Dr. Mehmet Ali BALCI
Fen Fakültesi
Matematik Bölümü
Dahili Telefon 5587

 

Son Güncelleme Tarihi : 17.09.2020 11:49:39 Okunma Sayısı : 2834

Son Duyurular